Recensioner, priser och information

Fitbit Flex

Fitbit Flex är ett slimmat och skönt träningsarmband som mäter din aktivitet med god noggrannhet. Likt Jawbone UP24 saknar Fitbit Flex en display, men istället har armbandet fem stycken LED-lampor som indikerar hur du ligger till mot de mål du har satt upp. När en lampa lyser betyder det att du har uppnått 20% av dagens mål. På det här sättet kan du analysera om du kanske måste slänga in ett träningspass senare på kvällen för att hinna väcka alla fem lampor och nå samtliga av dina mål.

Fitbit Flex mäter även din sömnrytm för att förstå hur du sover, samt att du kan använda den som en väckarklocka som vibrerar när du ska vakna.

En praktisk detalj är att all ditt data kan synkas direkt mot ditt konto på fitbit.com där du genom ett snyggt interface kan se ditt data. Alternativet är att du laddar in allt via appen som finns till din iPhone eller Android-telefon. Vi tycker verkligen att Fitbit lyckats få till en riktigt bra app och hemsida till sitt träningsarmband, som gör det enkelt även för det icke IT-kunniga användaren.

Armbandet finns i två storlekar och har kanske den lägsta vikten på marknaden – ca. 15 g. Batteritiden är 5 dagar så något kortare än t.ex. UP24. Datan sparas dock i upp till 7 dagar (och mindre viktig data upp till 30 dagar).

Sammanfattningsvis är Fitbit Flex ett prisvärt alternativ som fångar upp all grundläggande data på ett effektivt sätt. Den har väldigt lik specifikation med Jawbone UP24, den är dock inte riktigt lika snygg enligt oss, men betydligt billigare.    

Vi ger den:

8/10

i betyg.

Specifikation:

 Pris: 789 kr
 Operativsystem app: Android & iOS
 Vattentålighet: Vattentät (10 m)
 Sömnanalys: Ja 
 GPS: Nej 
 Trådlös: Ja (bluetooth) 
 Display: Nej 
 Batteritid: 5 dagar 
 Vikt: ca 15 g 
 Hemsida: fitbit.com/flex 
1 Dec 2014