Recensioner, priser och information

Polar Loop

Träningsarmbandet Polar Loop var ett av de första tekniska armbanden som kom ut på marknaden - från den av många kända pulsklocktillverkaren Polar. Det sköna armbandet som du själv klipper till rätt storlek sitter bra på armen, men är kanske inte det snyggaste träningsarmbandet på marknaden. Det är ett något större armband än konkurrenterna Jawbone Up24 och Fitbit Flex, vilket gör att det kan vara lite otympligt att ha på sig vid sömn.

En stor fördel med Polar Loop är att du kan koppla till ett pulsband för att mäta dina hjärtslag och sammanföra det med annan data från träningsarmbandet. Träningsarmbandet är även vattensäkert och du kan mäta din aktivitet även när du simmar.

Polar Loop har tillskillnad från flertalet konkurrenter en LED-display som informerar dig om dagens aktiviteter. För att analysera din data använder du antigen Flow web services, som är en nätbaserad tjänst du får tillgång till genom att skapa ett konto på deras hemsida, eller Flow mobile app som är kopplat till din smartphone. Appen funkar både i iPhones och Android-telefoner. 

Polar Loop har en batteritid på 5 dagar, men många rapporterar att den snarare räcker runt 4 dagar. Däremot går det väldigt snabbt att ladda upp den.

Sammanfattningsvis ser vi Polar Loop som ett prisvärt alternativ med en möjlighet att koppla till ett pulsband. Det är dock klumpigare och inte lika snyggt som Fitbit Flex och Jawbone UP24.

 

Vi ger den:

6/10

i betyg.

Specifikation:

 Pris: 649 kr  
 Operativsystem app: Android & iOS  
 Vattentålighet: Vattentät (20m)  
 Sömnanalys: Ja   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Nej   
 Batteritid: 5 dagar   
 Vikt: ca 34 g   
 Hemsida: polar.com/loop   
 Fler recensioner: DC Rainmaker  Tom's Guide 
6 Dec 2014