Recensioner, priser och information

Sony Smartband SWR30

Sony Smartband SWR30 är ett av de senaste träningsarmbanden på marknaden och släpptes under september 2014. Det är ett stilrent armband som påminner om Samsung Galaxy Gear Fit med en stor E-ink display (samma som t.ex. Amazon Kindle) som visar hur dina aktiviteter utvecklas. Skärmen är dock monokrom och visar därför ingen färg, det är dock en väldigt skarp skärm.

Vad många inte vet är att dåvarande Sony Ericsson var en av de första på marknaden med så kallade smarta klockor, redan 2006 påbörjade man försäljningen. Så med de i åtanke har de mer erfarenhet än de flesta tillverkarna på marknaden; SWR30 är uppföljaren till det tidigare Sony träningsarmbandet SWR10.

Sony SWR30 kommer med ett färgglatt plastarmband som enkelt kan bytas ut av användaren. Armbandet kommer i två storlekar och de har ett antal hål, så den ska passa till alla handleder. Det har en enhetlig tjocklek på 10 mm och sitter därför bra på handleden, även om det är lite klumpigare än t.ex. Fitbit Flex eller Garmin Vivosmart. Den väger ca 24 gram så det är ett relativt lätt armband för att ha skärm.

Du navigerar via två fysiska knappar som finns på sidan av träningsarmbandet. Sony SWR30 har en aktivitetshanterar likt många av sina konkurrenter och du kan mäta antal steg samt olika träningsaktiviteter. Vi förstår dock från ett antal andra recensioner att precisionen på mätningen inte når upp till samma kvalitet som många av konkurrenterna likt Jawbone UP24. Modellen har i nuläget ingen sömnanalys, men enligt hemsidan ska den adderas snart. Så det kanske inte är rätt träningsarmband för den som vill analysera sin sömn i nuläget.

En rolig grej med Sony SWR30 är att den har en tal-funktion så du kan kommunicera med ditt träningsarmband genom att prata med det. Det ända du behöver göra är att installera appen Smartband Talk. Sony SWR 30 är optimerat för nyare Android-mobiler och fungerar ej med iPhones. Batteritiden uppgår till 3 dagar (samma som Samsung Galaxy Gear Fit) och vi tycker det är för kort för att inte ha en färgskärm.

Sammanfattningsvis är Sony Smartband SWR30 ett intressant träningsarmband som dock inte riktigt försvarar sitt pris, dels för att alla funktioner ännu inte är på plats och att precisionen inte är på topp samt att batteritiden endast är 3 dagar. Vi gillar dock att man kan prata med den!  

 

Vi ger den:

6/10

i betyg.

Specifikation:

 Bästa Pris: Klicka här för bästa pris  
 Operativsystem app: Android   
 Vattentålighet: Vattentät (1,5m)  
 Sömnanalys: Nej   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Ja   
 Batteritid: 3 dagar   
 Vikt: ca 24 g   
 Hemsida: sonymobile.com/SWR30   
 Fler recensioner: Wearable  Gizmobolt 
9 Dec 2014