Recensioner, priser och information

Samsung Gear Fit 

Samsung Gear Fit är ett funktionellt och utmanande träningsarmband med en stor och tydlig display, vilket inte är helt vanligt! Samsung använder sig av en amoled-display som smidigt böjer sig kring din handled. Skärmen visar inte bara din puls eller antal steg du tagit under dagen, utan kan registrera dina aktiviteter med de olika ”apparna” som träningsarmbandet har.

I viloläge visar den vad klockan är, men genom att du sveper över den med ett finger kan du få fram önskad funktionalitet genom de olika apparna. Du kan bland annat plocka fram dagens väder eller vad du har lagt in i din kalender. Om du är en riktig tekniknörd kan du även koppla träningsarmbandet till att styra din musik på din samsung-mobil.

Du kan självfallet ändra ljusstyrka eller bakgrundsbild vilket gör att du kan utforma designen själv (då större delen av klockan är en display). En stor baksida som kommer med detta är batteritiden, tyvärr håller bara Samsung Gear Fit i 3 dagar (vilket i och för sig är en uppgradering mot föregångaren som bara klarade av 24 timmar). De flesta konkurrenterna likt Jawbone UP24 eller Fitbit Flex har batteritider på 5-7 dagar.

Vi gillar verkligen utseendet på Samsung Gear Fit, men det finns ett antal negativa sidor med med armbandet; främst så funkar den bara med Samsung Galaxy-enheter. Så har du inte en sådan, är det bara att välja ett annat träningsarmband. Vi hoppas såklart att Samsung kommer att inse detta ”misstag” och öppna upp den för flera enheter och operativsystem. Vidare är det även många som inte uppskattar Samsungs interface på appen samt att pulsfunktionen verkar fungera mindre bra på svettiga handleder.

Sammanfattningsvis är Samsung Gear Fit ett relativt dyrt träningsarmband som endast funkar med Samsung mobiler (eller tablets) med något kort batteritid. Däremot har den troligtvis den mest kompletta skärmen på marknaden.

Vi ger den:

7/10

i betyg.

Specifikation:

 Bästa Pris: Klicka här för bästa pris  
 Operativsystem app: Samsung  
 Vattentålighet: Vattentålig  
 Sömnanalys: Ja   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Ja   
 Batteritid: 3 dagar   
 Vikt: ca 27 g   
 Hemsida: samsung.com/gearfit   
 Fler recensioner: Engadget  M3 
8 Dec 2014