Recensioner, priser och information

Garmin Vivofit

Garmin rör sig allt mer ifrån att endast vara en gps-leverantör till båtindustrin och hoppar med Garmin Vivofit på träningsarmbandståget. Träningsarmbandet kommer i 6 olika färger och har en stor LCD-display (som tyvärr saknar backljus). Vivofit är enligt oss kanske inte det snyggaste armbandet på marknaden, det ser lite plastigt ut - men det är såklart en fråga om personlig preferens.

Vad som skiljer Vivofiten mot sina konkurrenter är att den har en batteritid på hela ett år (!), där de flesta ligger på 3-7 dagar. Det gör att du kan ha på dig armbandet för analys under ett år utan att ta av dig den. Och för att slippa vara rädd om träningsarmbandet när du är ute och simmar har Garmin lyckats få till en vattentäthet ned till 50m, vilket är betydligt bättre än flera konkurrenter som t.ex. Sony SWR30 eller Samsung Galaxy Gear Fit.

Garmin Vivofit har självfallet sömnanalys och bra koll på dina aktiviteter; den till och med vibrerar till dig när du varit inaktiv för länge – så den är inget får soffliggare! Kanske inte den mest sofistikerade aktivitetshanteraren på marknaden då den saknar höjdmätare, men den sköter sitt lilla uppdrag galant.

För att hantera all ditt data har Garmin skapat en bra app och online community som visar upp aktiviteter du utfört under dagen eller veckan (eller året) i cirklar och grafer. Vivofit fungerar ihop med både iPhones och Android-mobiler.

Summerat så gillar vi Garmin Vivofit skarpt, den är enkel och solid utan krusiduller och en otroligt bra batteritid. Det som talar emot den är avsaknaden av backljus till skärmen samt att den inte har höjdmätare.

 

Vi ger den:

9/10

i betyg.

Specifikation:

 Pris: 895 kr  
 Operativsystem app: iOS & Android   
 Vattentålighet: Vattentät (50 m)  
 Sömnanalys: Ja   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Ja (LCD)  
 Batteritid: 1 år   
 Vikt: ca 25,5 g   
 Hemsida: garmin.com/vivofit   
 Fler recensioner: DC rainmaker  TopTen 
11 Dec 2014