Recensioner, priser och information

Fitbit Charge

Fitbit Charge är den nysläppta storebrorsan till storsäljaren Fitbit Flex. Till vår stora glädje har Fitbit valt att addera en liten OLED-skärm som kan visa dina aktiviteter direkt istället för att du måste kolla via din mobil/dator.

En annan fördel mot Flex, och som tydligen ska fungera väl, är att den själv känner av när du somnar - på Fitbit Flex måste du klicka när du är på väg att somna. Träningsarmbandet ska även få en hjärtslagsfunktion i nästa version (Fitbit Charge HR) för att mäta din puls. Den kommer kosta en liten summa till (runt 200kr som vi förstår det) – så det kanske är en idé att vänta in den istället.

Fitbit Charge är skön att ha på handleden och du märker knappt när den är på. Dock är det lite tråkigt att du inte kan använda den när du simmar eller duschar då den inte är vattentät, även om den tål mindre stänk av vatten. Vi tycker det här är lite underligt med tanke på att man vill ha på sig träningsarmbandet vad man än gör.

Fitbit Charge har en batteritid på 7-10 dagar, vilket faktiskt är två dagar mer än för Flex. Fitbit Charge HR (hjärtslag) ha en batteritid på 5 dagar – fråga oss inte varför.

Sammanfattningsvis, vi gillar Fitbit Charge mycket eftersom den påminner om Fitbit Flex fast med den stora skillnaden att den har skärm. Vi gillar dock inte att den inte är vattentät. Sen är frågan om man kanske ska invänta Fitbit Charge HR?

 

Vi ger den:

9/10

i betyg.

Specifikation:

 Pris: 1295 kr  
 Operativsystem app: iOS & Android   
 Vattentålighet: Vattentålig  
 Sömnanalys: Ja   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Ja (oLED)  
 Batteritid: 7-10 dagar   
 Vikt: ca 23 g   
 Hemsida: fitbit.com/charge   
 Fler recensioner: Connectedly  CNET 
16 Dec 2014