Recensioner, priser och information

Nike+ Fuelband SE

Nike+ Fuelband är ett klassiskt träningsarmband som släpptes under 2013 och som snabbt blev väldigt populärt bland träningsnördar. Nike använder sig av en tri-axis accelrometer för att samla in dina dagliga rörelser; hur många steg du går, hur långt du springer – helt enkelt för att analysera hur mycket NikeFuel du skapar på en dag.

Nike+ FuelBand är ett cleant armband med en LED-skärm som visar hur mycket du har kvar för att nå dina dagliga mål. Träningsarmbandet är vattentåligt, men bör inte tas med på simturen, att duscha med det ska däremot gå bra.

Den har en uppskattad batteritid på 4 dagar, vilket är något sämre flera träningsarmband på marknaden (där de flesta bättre ligger kring 7 dagar). Du kan däremot ladda den på natten då den inte har någon sömnanalys; jag hade dock hellre valt att ha den senare funktionen. All data förs sedan över via bluetooth till din iPhone eller Android-telefon

Nike försöker med Nike+ Fuelband att introducera enheten NikeFuel, som ska mäta kvantiteten av träning du utför. Oavsett hur atletisk du är och vilken aktivitet du utför. Hur NikeFuel räknas ut är dock svårt att förstå, men den sammanväger din dagliga aktivitet oavsett om du spelat basket eller sprungit och ger dig ett antal fuel vi dagens slut. Otydligt kan man tycka, men man får hoppas att utvecklingsavdelningen på Nike har skött sitt jobb.

Sammanfattningsvis kan Nike+ Fuelband ses som en tidig ledsagare bland träningsarmbanden med en snygg design och ett intressant koncept med en ny enhet. Dock är batteritiden relativt dålig och sömnanalys saknas.  

Vi ger den:

5/10

i betyg.

Specifikation:

 Pris: 1521 kr  
 Operativsystem app: iOS & Android   
 Vattentålighet: Vattentålig  
 Sömnanalys: Nej   
 GPS: Nej   
 Trådlös: Ja (bluetooth)   
 Display: Ja (LED)  
 Batteritid: 4 dagar   
 Vikt: ca 27-32 g   
 Hemsida: Nike.com/NikeFuel   
 Fler recensioner: The Verge  CNET 
7 Jan 2015